SS Lazio

Forum

PONTE MILVIO

Notifications
Clear all

PONTE MILVIO

76 Posts
8 Users
7 Reactions
1,534 Views
(@laziale)
Member Moderator

@sslim_t no i mam nadzieje ze wygra ta sprawe. 

Zreszta cala ta akcja z lotito to jakos koszmar. Jestem ciekawy czy kiedykolwiek sie go pozbedziemy…

ReplyQuote
𝕾𝕾𝕷𝖎𝖒 𝕋
(@sslim_t)
Member Admin

@laziale, szczerze wątpię w to, że Greco się uda. 

Na razie wydaje się,że Claudio L. osiągnął swój cel i, po publikacji artykułu dziś rano, zewsząd ( Vito Barei - prezydent regionu basilikata, Mario Occhiuto - Forza Italia,a nawet sama Lega Serie A ) napływają słowa wsparcia dla rzekomej ofiary spisku. 

ReplyQuote
(@kristoff)
Member Moderator

W tym starciu między Greco a La Republika i Ossinim nie ma co liczyć na tzw fatality cios, kończący walkę. Obie strony grają na osłabienie swojej wiarygodności. Widocznie działania Greco stały się na tyle niewygodne dla Lotito, że musiał je jakoś spacyfikować. Moim zdaniem decydujące tutaj będą wyniki finansowe klubu, które się nie obronią. Gdy zarządca będzie musiał dopłacać do interesu to po prostu sam zrezygnuje.

ReplyQuote
𝕾𝕾𝕷𝖎𝖒 𝕋
(@sslim_t)
Member Admin

Wypowiedz Juana Sebastiana Veróna dla „Corriere della Sera”:

„Jestem prezydentem takiego klubu jak Estudiantes – z historią i charakterem. I powiem szczerze: źle bym się czuł, gdyby kibice tak się ode mnie odwrócili. Trzeba słuchać ludzi. Jasne, finanse są ważne, ale najważniejsze jest to, żeby walczyć o marzenia. Jeśli brakuje pieniędzy, trzeba szukać wsparcia u inwestorów. A każdy w Lazio – czy działacz, czy piłkarz – jeśli nie nadąża za ambicjami kibiców, powinien się zastanowić i ewentualnie zrobić krok w tył.

Pusty stadion

Pamiętam, jaką atmosferę potrafili zrobić kibice Lazio. Teraz, gdy stadion świeci pustkami, robi to naprawdę przykre wrażenie. Widać, że ludzie to przeżywają. To wymagające środowisko – zawsze chcą więcej i to jest normalne. Każdy, kto płaci za karnet, chce mieć powody do marzeń. Oby Lazio i jego kibice jak najszybciej znów to poczuli.

Eriksson

Sven był trenerem, który najlepiej mnie rozumiał. To właśnie u niego grałem swój najlepszy futbol, bo dawał mi dużą swobodę na boisku.”

ReplyQuote
𝕾𝕾𝕷𝖎𝖒 𝕋
(@sslim_t)
Member Admin

Projekt „Lazio 2032 – Odpowiedzialne Marzenie” wciąż jest szeroko komentowany. To pięcioletni plan odbudowy klubu, o którym prezes Lotito mówił przy okazji prezentacji projektu modernizacji stadionu Flaminio. Konferencja prasowa była zapowiedziana na dziś, poniedziałek 30 marca – taka data widniała też w materiałach prasowych rozdanych 17 lutego (z dopiskiem „do potwierdzenia”).

Do żadnego wydarzenia jednak nie doszło, a Lazio nie wydało w tej sprawie oficjalnego komunikatu. W praktyce oznacza to, że konferencję przełożono na nieokreślony termin.

Niedługo potem w mediach społecznościowych pojawiła się reakcja CN. Oto ich oświadczenie:

„Zapowiadana przez S.S. Lazio konferencja prasowa na dziś po prostu się nie odbyła.

Tego typu niespójna komunikacja, tłumaczona "nagłymi, nieprzewidzianymi okolicznościami" , nie jest już dla nas zaskoczeniem.

Takie zapowiedzi przestają cokolwiek znaczyć.

Pozostaje nam tylko czekać na realne działania.”

This post was modified 1 month ago 2 times by 𝕾𝕾𝕷𝖎𝖒 𝕋

ReplyQuote
LazioDiOlimpico
(@laziodiolimpico)
New Member

Cześć Wszystkim. Fajnie, ze strona w odświeżonej wersji wróciła, ze jest Forum. Miło to widziec 🙂

Sempre Forza Lazio !!

ReplyQuote
Kuba
 Kuba
(@kuba)
Member Admin

Lazio wycofuje się z pomysłu sprowadzenia Diogo Leite z Unionu Berlin, z którym było już dogadane pod koniec stycznia. Wówczas na przeszkodzie do finalizacji transakcji stanął brak sprzedaży Alessio Romagnoliego do Al Sadd. Ostatecznie Angelo Fabiani chce podobno kogoś młodszego do obrony. Wśród najnowszych celów wymienia się Arnau Martineza z Girony i Lautaro Rivero z River Plate.

ReplyQuote
𝕾𝕾𝕷𝖎𝖒 𝕋
(@sslim_t)
Member Admin

Ponoć Fabianim chciał zielonego światła na przeprowadzenie badań lekarskich do końca marca, przed podpisaniem umowy. To nie nadeszło, bo zawodnik był najzwyczajniej... kontuzjowany. Dopiero w ostatniej kolejce Bundesligi rozegrał 90 minut po dłuższej przerwie.

ReplyQuote
LazioDiOlimpico
(@laziodiolimpico)
New Member

Jakos mam słabość do Argentyńczyków, dlatego jesli ten z River daje rade to ok

ReplyQuote
Kuba
 Kuba
(@kuba)
Member Admin

Fabiani chyba generalnie mocno spogląda w kierunku Argentyny, bo oprócz Rivero, Lazio interesuje się także Kevinem Lomonaco (Indepediente, wyceniany na 9 mln euro, ostatni sezon grał na wypożyczeniu w brazylijskim RB Bragantino) oraz 22-letnim Lautaro Di Lollo (Boca Juniors, wyceniany na 6 mln euro, 17 spotkań w kadrze Argentyny do lat 20). 

ReplyQuote
Kuba
 Kuba
(@kuba)
Member Admin

Solidną zmianę dał wczoraj Petar Ratkov, jak i tak nie ma komu kończyć tych wszystkich wrzutek Nuno Tavaresa, to może lepiej dać Serbowi miejsce do końca sezonu, może on z nich jakąś korzyść zrobi. Szczególnie, że Dia znowu wyglądał bardzo słabo.

ReplyQuote
(@ciuny)
Member Admin

@kuba liga i tak jest już skończona, więc na moje może grać, może zatrybi

ReplyQuote
LazioDiOlimpico
(@laziodiolimpico)
New Member

jestem "za". kiedy jeśli nie teraz moze zatrybi ten dziwny transfer..

ReplyQuote
Kuba
 Kuba
(@kuba)
Member Admin

Przewidywana jedenastka Lazio na mecz z Cremonese w kolejny poniedziałek:

LAZIO (4-3-3): Motta; Marusic, Romagnoli, Provstgaard, Nuno Tavares; Basic, Patric, Taylor; Isaksen, Maldini, Noslin.

Ławka: Giacomone, Pannozzo, Hysaj, Lazzari, Pellegrini, Dele-Bashiru, Rovella, Belahyane, Przyborek, Pedro, Ratkov.  

ReplyQuote
(@ciuny)
Member Admin

@kuba Taylor chyba lepiej żeby odpoczął przed derbami i finałem CI. Chłop gra non stop od momentu kiedy przyszedł, a teraz jeszcze grypę złapał

ReplyQuote
Page 5 / 6
Share: