Guido De Angelis o Sarrim:
„Zjednoczył ambitną, choć technicznie ograniczoną drużynę i był bliski strzelenia trzech–czterech goli na stadionie Juventusu. Jeśli Dele-Bashiru i Noslin marnują stuprocentowe okazje, nie można go za to winić. Jego największą zasługą jest stworzenie prawdziwego zespołu. Gdyby klub choć częściowo podążył za jego wizją, Lazio na stałe znalazłoby się wśród liczących się drużyn w kraju i Europie. Dobrze, że jest Maurizio.”
„Dziś rano Departament Sportu Miasta Rzym (Roma Capitale) otrzymał, za pośrednictwem certyfikowanej poczty elektronicznej (PEC) od S.S. Lazio, dokumentację niezbędną do procedury rewitalizacji, modernizacji i rozbudowy Stadionu Flaminio. W najbliższych dniach właściwe urzędy miejskie dokładnie przeanalizują i ocenią otrzymany dossier, aby oficjalnie rozpocząć proces realizacji projektu poprzez uruchomienie wstępnej konferencji usług” – jak podkreślono na oficjalnym profilu X Roma Capitale.
Ch.ja tam bedzie ze stadionu :D. Chyba nawet legendarny Bartlomiej w to nie wierzy
Lotito nam zbuduje piękny stadion w minecraft 😉
Mattei o Lotito:
„Lotito nie dąży do sukcesu sportowego, który mógłby skomplikować jego plany ekonomiczne; on celuje w minimum. Dla niego Lazio jest bankomatem – źródłem pieniędzy i oczywiście rozgłosu. Dla prezesa ważne jest utrzymanie się na powierzchni, żeby nie zniweczyć swoich planów. Właśnie dlatego nie zależy mu na wynikach sportowych: on chce zachować pozycję, którą już osiągnął.”
Maurizio po meczu z Bologną:
"To przyjemność trenować tę drużynę, stworzyć prawdziwą grupę. Ludzi, którzy podchodzą do rzeczy w ten sam sposób, cała nasza dwudziestka. To zasługa nie trenera, a zawodników. Myślę, że wszystkie trudności, z którymi się zmagaliśmy, stworzyły nam problemy, ale dały nam też szansę na stworzenie bardziej zjednoczonej grupy."
Maurizio powinien miec postawiony pomnik,pomimo całej sytuacji z grubym ,gosc utożsamia sie z Lazio na każdym kroku i udowadnia przywiązanie.
Za to tez go szanuje, natomiast wyniki jak i styl gry w tym sezonie wyglada bardzo slabo i nie mozna wszystkiego zwalac na brak transferow i wojenke z lotito. Mam nadzieje na ta CI, widac u chlopakow duza motywacje w tych meczach
A ja będę upierał się przy swoim 😉 i posłużę się słowami Riccardo Cucchiego:
” Kartka z kalendarza ”,
14.02.2010:
https://youtu.be/dsug8tmoU6U?si=JQkk4ZBT-He1X-Rz
14.02.2024:
https://youtu.be/guoJHyGtEho?si=sJJ_-naJKxniCiOG
@sslim_t no jestem ciekawy w ktora strone to pojdzie, szatnia jest bardzo mocno za Sarrim. Jestem tez ciekaw ilu zawodnikow latem odejdzie.